In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

Een lekker Iers karnemelkbrood

Karnemelk / melk als struktuur en smaakverbeteraar

Als je erg veel volkorenproducten samenbrengt met nogal wat zaden en pitten dan kan het geheel wat te kompakt worden. Vervang de tweederde van het vocht wat je meent nodig te hebben door volle AA melk.(en draai de pitten en noten even door een blender)
Soms gaat het dan fout. Het probleem is waarschijnlijk dat de melk uit de koelkast komt en dus veel te koud.
Je moet de melk dus eerst even handwarm maken.

De technisch aangelegde Bobo doet dit door de melk wat op te schuimen met heet water uit zijn design cappuccino machine.
Gewone stervelingen doen er gewoon een scheut warm water bij om een heerlijk karnemelkbrood te maken.

En uiteraard twee snuifjes oeroud maagdelijk Himalayazout
Brood met een gedeelte melk (bvb 2/3 tot 3/4) is wat luchtiger en het smaakt lekkerder.
Dit komt mede door het vet en de melksuikers.

Heeft de Bobo van dienst een geit of een paard, dan is het pas echt feest.
Of het ook lukt met duivenmelk weet ik niet ...

En verder : Vitamine C met Zink ... 2 of 3 tabletten als extra broodverbeteraar

De Ieren gebruiken karnemelk voor een lekker brood

Doordat het klimaat het vroeger heel moeilijk maakt om in Ierland harde tarwe te kweken, maakten de Ieren van de nood een deugd en verzonnen dit recept voor een karnemelkbrood met bloem van zachte tarwe.
Er komt bijna geen kneden aan te pas, zodat het ook voor een beginner heel makkelijk is.
En ’t is lekker en snel, zodat je ’s avonds vers karnemelkbrood of karnemelkbroodjes voor de volgende dag kan bakken.

Vervang de gewone melk door karnemelk.

bobo brood - veelgranenbrood - hemp - hennepzaad - cannabis - maanzaad - multigranenbrood - opium - anti-aging - tryptofaan - zuurdesembrood - endorfines - hempolie - chiazaad - chiaseeds - meergranenbrood - vezelrijk brood - broodbakvorm - vitamix blender - granenbrood - guarana - energiepoeder - Synergie Original - Sonja kimpen - Synergie Chia brood - meerbrood - algen - kelppoeder