Winkelmandje tonen (0 Artikel) Verlanglijstje tonenNaar de kassa
zuursesembrood multigranenbrood meergranenbrood

Fabrieksbakkers belazeren consument

Consument belazerd met meergranenbrood

Grote broodbakkerijen bestrooien de korst van meergranenbrood rijkelijk met allerlei soorten zaden én granen, maar dat blijkt voor de sier. In het brood zelf zitten helemaal niet veel verschillende graansoorten, soms zelfs maar twee.
Het percentage granen - naast tarwe - in een meergranenbrood houdt meestal ook niet over, doorgaans niet meer dan 1% per graansoort.
Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond.

Op de verpakking van het meergranenbrood prijken vaak prachtige zinnen als 'brood zoals brood bedoeld is', 'precies zoals het moet zijn' en 'brood om van te genieten'. Voor de voedzaamheid kunnen consumenten echter vaak beter volkorenbrood eten dan meergranenbrood.

Nepbruine kleur door gerstmoutmeel + bruine suiker

Meer dan de helft van de onderzochte meergranenbroden bevat minder vezels dan volkorenbrood. Meergranenbrood is soms eigenlijk een soort witbrood gemaakt van tarwebloem met een klein beetje andere granen en zaden en pitten.
De donkere kleur komt vaak door de toevoeging van gerstemoutmeel en gebrande suiker. In dat geval zegt de donkere kleur dus niets over de voedzaamheid van het brood.

Gepubliceerd: 26 aug 2014 09:01 Laatste update: 26 aug 2014 09:01 Economie

Conclusie : niks gaat boeven een zelfgebakken Bobo-brood

Vertaal deze website

Superfoodstore

Facebook Twitter Hyves

Broodbakkers

Brood

+veelgranenbrood
+cannabiszaad
+spacecake
+zuurdesembrood
+hempzaad
+spacebrood
+bobo brood
+maanzaad
+opium
+hennepolie
+multigranenbrood
+tryptofaan
+endorfines
+hennepzaad
+chiazaad
+meergranenbrood
+broodbakvorm
+vitamix blender
+guarana poeder
+energiepoeder
+synergiebrood
+sonja kimpen
+kelppoeder

bobo brood - veelgranenbrood - hemp - hennepzaad - cannabis - maanzaad - multigranenbrood - opium - anti-aging - tryptofaan - zuurdesembrood - endorfines - hempolie - chiazaad - chiaseeds - meergranenbrood - vezelrijk brood - broodbakvorm - vitamix blender - granenbrood - guarana - energiepoeder - Synergie Original - Sonja kimpen - Synergie Chia brood - meerbrood - algen - kelppoeder