In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

Eenvoudige manier om zuurdesembrood te maken

De gemakkelijke weg Zuurdesem Mix van Aveve

Vind je voorgaande oefening te omslachtig, stop dan even bij een Aveve tuincentrum en zoek daar in de broodafdeling naar de Zuurdesem All in Mix.

Die kan je dan als basis gebruiken om een deeg te kneden in de broodmachine.
Ik ga zelf uit van een derde tot een vierde van het totale gewicht van de deeg (inclusief pitten, noten, mineralen ...)

Het deeg gaat na het kneden in een broodmachine wel direct in een vooringeoliede blauwstalen bakvorm.

Het rijzen duurt dan nog minstens een uurtje in op een matig warme plaats (bvb kachel of oven op 40 graden) Afdekken (met bvb een handdoek) is soms gewenst.

Daarna voorzichtig in een geventilleerde electrische oven plaatsen op 180 graden gedurende 40-45 minuten.

Oefening baart kunst ... en een lekker zuurdesembrood !

Tip : De beste resultaten behaal je door je broodvorm steeds goed in te olien onmiddellijk na het bakken.

Een up-to-date Bobo kiest echter resoluut voor de nieuwe composiet bakvorm, geconcipieerd naar de laatste spacetechnologie. Ook voor het bakken van zijn spacecake of spacebrood met hennepzaad of maanzaad.

Voor meer volharding voegt een doorwinterde bobo chiazaden en guaranapoeder toe aan zijn creaties.

bobo brood - veelgranenbrood - hemp - hennepzaad - cannabis - maanzaad - multigranenbrood - opium - anti-aging - tryptofaan - zuurdesembrood - endorfines - hempolie - chiazaad - chiaseeds - meergranenbrood - vezelrijk brood - broodbakvorm - vitamix blender - granenbrood - guarana - energiepoeder - Synergie Original - Sonja kimpen - Synergie Chia brood - meerbrood - algen - kelppoeder