In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

Multigranenbrood kneden met de broodmachine

Na het rijzen, 40 minuten bakken aan 180 graden

Alhoewel de Bobo voorstander is van handwerk laat hij de klus van broodkneden toch liever over aan een broodmachine. Ook al is het dan een gekregen exemplaar of heeft hij zijn bloembeul voor 12.50 euro uit de lokale kringloopwinkel geplukt.
Voor de paar centen die hem dat kost aan electriciteit gaat de Bobo zijn handen niet vuilmaken.

Meng alle ingredienten van je multigranenbrood (verschillende bloemsoorten, zuurdesembloem, hennepmeel of gepelde hennep en andere zaden, noten en pitten) droog in een ruime kom.
Giet een scheut olijf- of hennepolie in de broodmachine, dan de voorverwarmde 75% melk (of karnemelk) en zout.
Vervolgens de manueel gemengde 48 granenmix langzaam toevoegen aan de deegkneder of broodmachine.

Het mengen en kneden steekt ook niet op een minuutje, want zuurdesembrood vraagt toch om wat meer geduld.

Doordat de componenten zoals hele granen, vlokken en pitten van dit multigranenbrood nog lang water kunnen opslorpen, mag het deeg bij aanvang ook iets vochtiger zijn dan een wittebrooddeeg.

De kompakte brij die er net niet lopend uitkomt, gaat daarna voor minstens een uur in de met olijfolie ingesmeerde bakvorm, desgevallend afgedekt met een design keukenhanddoek, op de hout of tegelkachel of in de veranda waar het net iets warmer is. Nieuwe Bobo-bakvorm in komposietmateriaal.
Het rijzen kan ook gebeuren direkt in een zachtverwarmde oven, aan 30/40 graden.

Wanneer het bobodeeg zo goed gerezen is, nog voor het over de rand dreigt te glijden, gaat de broodvorm de oven in voor 40 / 45 minuten aan 180 graden.
Uiteindelijk haalt de bobo zijn geweldige kreatie uit het bakblik en bakt de buitenzijde nog een vijftal minuten zonder de bobobroodbakvorm ivm een krokante buitenkant.

Een "slow brood" kan mogelijk ook aan 150/160 graden gedurende een uur of meer.

Vitamine C als broodverbeteraar

Een andere manier om je multigranenbrood wat luchtiger en langer houdbaar te maken is er Vitamine C aan toe te voegen. Een tabletje per 250 gram doet wonderen, oplossen of fijnstampen.
De Vitamine C die we aanbieden bevatten eveneens het belangrijke mineraal Zink.

Extra tips voor een mooi multigranenbrood

Om het uitdrogen van de bovenste korst te vermijden kan je het gerezen deeg even met lauwwarm water besproeien. Het helpt ook om in een vuurvast schaaltje wat water in de oven te zetten.
Een extra glanzende korst bekom je door het afgebakken brood met heet water te bestrijken en dan nog enkele minuten in de oven te laten drogen.
Brood vervolgens uit de bakvorm halen en wegzetten op een luchtig rooster met een handdoek erover.

Het bakblik nooit afwassen met water, maar onmiddelijk opnieuw inwrijven met olie ...
Klaar voor de volgende keer. Smakelijk ...

De nieuwe bobo-bakvorm is in onderhousvrij komposietmateriaal en dient nooit ingesmeerd te worden,
kan niet roesten en mag in de vaatwasmachine.

Composiet Bobo Bakvorm voor cake en brood 800gr (CB115) De Bobobakvorm is integraal vervaardigd uit een hoog technologisch composiet materiaal.
19,50 EUR

incl. 21% BTW

  Composiet Kunststoffen Bobo Broobakvorm


Printerversie

Composiet Bobo Bakvorm voor cake en brood 800gr
bobo brood - veelgranenbrood - hemp - hennepzaad - cannabis - maanzaad - multigranenbrood - opium - anti-aging - tryptofaan - zuurdesembrood - endorfines - hempolie - chiazaad - chiaseeds - meergranenbrood - vezelrijk brood - broodbakvorm - vitamix blender - granenbrood - guarana - energiepoeder - Synergie Original - Sonja kimpen - Synergie Chia brood - meerbrood - algen - kelppoeder